Mijn verhaal

Mijn naam is Melanie de Vreede. Trotse moeder van drie pubers, leergierig, creatief, invoelend, doorzetter en een echte doener. Jaren geleden heb ik uit nood een ingrijpende keuze moeten maken. Als je vraagt waar ik nu het meest trots op ben? Dat het mij en mijn kinderen is gelukt om ons leven op een andere manier in te vullen. Hond Mowgli is daarin een grote steun en mag in overleg ook mee tijdens werk.

Ik vind het geweldig om bij een hulpvraag in te stappen als ‘vertaler van het probleem,’ samen te oefenen en daarna vol vertrouwen weer uit te stappen. Wat is het fijn om te ervaren, dat je op zoveel dingen in het leven wél invloed hebt. Waar je ook geboren wordt, hoe de opvoeding ook is geweest, wat je ook hebt meegemaakt. 

Mijn werkwijze is ontstaan uit een combinatie van levenservaring en vele opleidingen gericht op systemisch werk, lichaamsgericht traumawerk, relatietherapie, geboortepatronen, hechting en onderwijs. Om mijn opgedane kennis en kunde door te geven, ontwikkel ik naast mijn begeleidingstrajecten graag online programma’s en geef trainingen gericht op het doorbreken van gedragspatronen.