Zoomcall

Interessant voor moeders, dochters en hulpverleners 

Moeders met een moederwond 

Als kind heb je jouw moeder hard nodig. Klein en afhankelijk kan je niet anders dan hopen, dat je welkom bent en er op jouw behoeften wordt afgestemd. Als dit in deze jonge jaren onvoldoende het geval was, spreek ik van opgroeien bij een moederwond.

Sommige moeders waren zich bewust van hun tekortkoming op dat moment. Anderen hadden geen idee of lukte het niet om anders te reageren. Dit kan door eigen problematiek zoals onzekerheid, overvraging, drukte, angst, moeite alleen zijn, alleenstaande moeder, vechtscheiding, eigen moederwond, botsen van karakter, moeite met afstemmen, eigen hechtingsverhaal, etc. Deze thematiek kan van generatie op generatie worden overgedragen.

Het kan ook anders. Moeders kunnen zich bewustworden van hun patroon. Een partner kan een gunstige invloed hebben, als hij laat zien hoe het anders kan. Of ze heeft familie of vriendinnen met kinderen, waar ze af kan kijken en daar vragen stellen. Ook is soms een leidster, leerkracht, hulpverlener of arts helpend gedurende dit proces.

Tijdens deze Zoomcall leg ik uit wat een moederwond is, hoe deze ontstaat en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn als jij daar bent opgegroeid of jouw kind dit bij jou aantreft. Je krijgt voorbeelden en we gaan in op welke beweging gemaakt kan worden om deze wond te helen.